Soorten speelgoed om kinderen te laten spelen

Je wil natuurlijk dat jouw kind zich vermaakt op welke manier dan ook. Dit hoeft niet altijd te betekenen dat je kind bezig moet zijn met een tablet of smartphone. De oplossing voor kindervermaak zijn de verschillende soorten speelgoed. Elk soort speelgoed is aangepast op een. Vaak zie je dat speelgoed wordt gemaakt en het kind zelf kiest of hij het leuk vindt of niet. Dit is echter een andere invalshoek aangezien de diversiteit in speelgoed nu zo breed is dat het op zo’n manier wordt gemaakt dat het op de eigenschappen van een gemiddeld kind inspeelt. Zo hebben veel kinderen een brede fantasie en elke soort speelgoed speelt daar op zijn eigen manier op in en zorgt ervoor dat je kind zijn of haar fantasie helemaal kan uitleven op dit speelgoed. Vroeger speelden bijvoorbeeld veel jongens met ridderspeeltjes en meisjes met prinsessen of barbies. Nu is het de bedoeling dat we erop voortborduren.

Fantasie, speelgoed en beweging

Het wil natuurlijk niet zeggen dat je kind door het gebruik van speelgoed binnen blijft want er zijn ook dingen die juist stimuleren om naar buiten te gaan. Vaak zijn er kleine factoren die hierin meespelen zoals het kijken van een film, het horen van een verhaal etc. Het is nu de taak om kinderen te stimuleren weer terug te gaan naar de goede oude speelgoedtijd aangezien ze later nog genoeg tijd hebben om met de smartphone of tablet te spelen. Vaak worden kinderen geconfronteerd met grote concepten uit de grote wereld zoals bijvoorbeeld voetbal. Daarom zorgen we ervoor dat we die factoren combineren in speelgoed wat dus betekent dat we bijvoorbeeld voetbalpoppetjes maken die je buiten kunt gebruiken of juist een speciaal balspel creëren om te zorgen dat we de maximale beleving laten ontstaan bij je kind. Hierdoor beweegt je kind meer, is het veel met zijn fantasie bezig wat ook gezond is en blijft je kind creatief waar het later alleen maar profijt van heeft.

Waarom geen smartphone of tablet, maar speelgoed?

Het is duidelijk dat erg veel kinderen gebruik maken van de smartphone of tablet van papa en mama. Dit is echter geen positief punt omdat je kind hierdoor een stuk creativiteit mist. Wanneer hij met speelgoed speelt en op iets latere leeftijd alsnog aan een smartphone begint heeft je kind in ieder geval een creatief begin van de jeugd gehad en komt het alsnog prima mee in de laatste technologische ontwikkelingen waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je kind achterloopt op de rest. De smartphone of tablet creëren geen creativiteit en dat komt omdat alles heel standaard is. Er wordt niet specifiek iets bij geleerd en vaak is het zo dat bij speelgoed je kind erachter komt hoe bepaalde dingen in elkaar zitten waardoor hij een stuk zelfstandiger is. Kies verstandig en kies voor speelgoed.