Puzzelen goed voor de ontwikkeling van je kind

Voor veel mensen is een puzzel maken een stukje ontspanning en vermaak. Voor kinderen is het veel meer dan dat. Veel kinderen kunnen zich uren bezighouden met een puzzel. Het is een mentale uitdaging of de puzzel helemaal in elkaar te krijgen. Tijdens het maken van de puzzel trainen kinderen hun hersenen. Prima educatief speelgoed. Lees hieronder waarom puzzelen voor kinderen goed is voor de ontwikkeling.

Puzzelen leert kinderen probleemoplossend denken

Met een puzzel hebben kinderen een doel voor ogen. Zo snel mogelijk de stukjes aan elkaar krijgen. Om dat voor elkaar te krijgen moeten kinderen goed nadenken waardoor ze zelf strategieën ontwikkelen. De kinderen leren om zelfstandig na te denken. Dit is van groot belang voor de verstandelijke ontwikkeling. Het proces van het puzzelen bestaat de gehele tijd uit: nadenken, redereneren en naar oplossingen zoeken. Het kind vergroot de concentratie en leert ook door te zetten wanneer het even tegen zit. Een belangrijke levensles die kinderen op jonge leeftijd al leren! Met behulp van een puzzel leert een kind om probleemoplossend te denken. In het assortiment van Brinic-Toys vind je puzzels voor allerlei leeftijden!

Puzzelen ontwikkelt de motoriek

Kinderen leren tijdens het puzzelen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Op een leuke manier ontwikkelt de motoriek van het kind zich. Het kind moet uit de vele puzzelstukken de juiste zoeken, vastpakken en proberen of het op dat moment de juiste is. Een hele zoektocht voor een jong kind. Het kind leert op de jonge leeftijd al de vaardigheden die ze hun hele leven nodig gaan hebben.

Hand- en oog coördinatie trainen door te puzzelen

Iedereen heeft het nodig tijdens het puzzelen, een goede hand- oog coördinatie. Je kijkt naar de puzzel en tegelijkertijd zoek je tussen allerlei puzzelstukken naar de juiste. Het is uitzonderlijk dat het eerste stukje dat je pakt ook daadwerkelijk past. Als een kind een puzzelstukje pakt wat uiteindelijk niet past, dan zullen ze dit opnieuw proberen, maar dit keer houden ze rekening met wat ze net daarvoor hebben gezien. Dit ontwikkelt de hand- oog coördinatie van het kind al op jonge leeftijd. Voor de kinderen die nog moeten leren puzzelen, heeft Brinic-Toys allerlei verschillende kinderpuzzels.

Zelfvertrouwen na het voltooien van een puzzel

Voor volwassenen is het zelfs een overwinning, een puzzel voltooien. Bij kinderen speelt dit nog een grotere rol. Het doel wat vooraf is gesteld is bereikt. Het wordt gezien als een overwinning. De kinderen zijn trots op zichzelf waardoor het zelfvertrouwen een boost krijgt. Door kinderen regelmatig puzzels te laten maken dagen ze zichzelf constant uit. Dit bereidt ze voor op het verdere leven. Hierin krijgen ze vaak te maken met nieuwe uitdagingen die ze moeten aangaan en uiteindelijk moeten overwinnen. Puzzelen is leuk educatief speelgoed dat de jonge geesten van de kinderen uitdaagt, en hen op jonge leeftijd al belangrijke vaardigheden voor de rest van het leven aan leert.