Baby’s en peuters vinden het altijd erg leuk om te spelen met speelgoed. Het is goed voor de ontwikkeling van kinderen, in dit geval baby’s en peuters, om te spelen. Baby’s en Peuters leren de wereld kennen en ontdekken. Door met speelgoed te spelen wordt de fantasie van baby’s en peuters vergroot. Baby’s hoeven in de eerste maanden niet met speelgoed te spelen, maar hebben juist veel aandacht nodig. Na een aantal maanden kunnen ook baby’s kennis maken met speelgoed. Kinderen die veel spelen ontwikkelen een goede motoriek. Samen spelen is ook heel goed voor baby’s en peuters. Het kind wordt zo sneller sociaal en leert omgaan met andere kinderen. Baby’s en peuters vinden het leuk om te spelen met poppen, knuffels en speelgoed met geluidseffecten. Een baby kan in zijn/haar box de hele middag kijken naar de leuke knuffeltjes in zijn/haar box. Wat ook onder speelgoed wordt gezien zijn de babywalkers. Dit zijn zitjes waar het kind in kan zitten en zelf kan leren lopen. Er zijn verschillende soorten speelgoed dat geschikt is voor baby’s en peuters.

Soorten speelgoed

Voor baby’s en peuters is er speciaal speelgoed. Omdat de kinderen nog erg jong zijn, hebben ze een ander soort speelgoed dan oudere kinderen. Een ouder kind zal het misschien niet meer zo leuk vinden om met Nijntje knuffels te spelen, terwijl een peuter het helemaal geweldig vindt. De baby’s en peuters hebben speelgoed dat bij de leeftijd past en waar ze goed mee om kunnen gaan. Het speelgoed voor baby’s bestaat vaak uit knuffeltjes en zacht speelgoed. Doordat het speelgoed zacht is, kan de baby zich minder snel bezeren. Peuters spelen daarentegen meer met blokjes en spelletjes. De spelletjes waar kinderen mee spelen, zorgen ervoor dat het kind zich intellectueel ontwikkeld. Kinderen vinden het leuk om actief bezig te zijn met het speelgoed en kan zich hier ook de hele dag mee vermaken. Actief speelgoed zijn bijvoorbeeld de babywalkers, speelgoed met geluidseffecten en ballen.

Speelgoed voor jongens en meisjes

Speelgoed voor baby’s kan mee worden gespeeld door zowel jongens en meisjes. Het speelgoed voor baby’s is vaak onzijdig. Voor peuters is het speelgoed al iets meer verdeeld in jongens en meisjes speelgoed. Meisjes zullen het leuker vinden om met poppen te spelen en jongens juist met autootjes. Er wordt hierover ve

el gediscussieerd door wetenschappers. Sommigen denken dat het is aangeleerd dat meisjes liever met poppen spelen dan jongens. De andere denken dat het is aangeboren. Het kan zijn dat een jongen het veel leuker vindt om met meisjes speelgoed te spelen, of andersom. Dit kan voorkomen bij jongens en meisjes en het is niet erg. Voor jongens en meisjes is het wel belangrijk dat ze kennis maken met allerlei soorten speelgoed. Jongensspeelgoed zoals blokjes bouwen is goed voor zowel jongens als meisjes. Het speelgoed zoals blokjes bouwen, vergroot het ruimtelijk inzicht wat goed is voor de ontwikkeling van het kind. Moedig uw kind aan om met meerdere soorten speelgoed kennis te maken.