Buiten spelen en spelen met speelgoed is belangrijk

Vroeger was het heel bijzonder als je een groot iets kon bouwen met LEGO, tegenwoordig is dit niet meer zo speciaal. Bijna ieder kind speelt tegenwoordig liever met de computer, smartphone of tablet dan dat ze bezig zijn met het bouwen van lego. Wanneer kinderen op jongere leeftijd al veel bezig zijn met het kijken naar een beeldscherm dan is de kans erg groot dat het kind dan ook een oogafwijking krijgt. Het is daarom erg belangrijk dat je je kinderen veel laat spelen, het beste is dan dat kinderen naar buiten gaan. Dit omdat wanneer kinderen naar buiten gaan ze veel beweging krijgen wat erg goed is, daarnaast krijgen de kinderen zo ook frisse lucht en is de kans dat hun sociale contacten ook beter worden. Het buitenspelen of het spelen met vrienden heeft dan ook erg veel voordeel voor jou kind(eren).

Het leukste speelgoed voor binnen

Wanneer het regent of erg koud is dan is de kans klein dat je kind buiten gaat spelen, hiervoor is er erg leuk speelgoed waardoor kinderen niet meteen de tablet smartphone of computer pakt. Zo zijn ervoor zowel jongens als meisjes leuke puzzels en spellen om samen te doen. Het leuke van puzzels en spellen is dat kinderen zich vaak erg vermaken en zo ook vaak nog iets leren. Het heeft dan ook niet alleen voordelen dat ze niet met het beeldscherm bezig zijn maar dat ze ook op een andere manier leuk kunnen spelen. Er zijn erg veel verschillende soorten speelgoed voor binnen, zo heb je leuke bordspellen, denkspellen, kaartspellen en nog veel meer. Doordat de keuze zo groot is zit er voor iedereen wel iets bij wat hij of zij leuk vindt.

Lego voor zowel jongens als meisjes

Tegenwoordig spelen kinderen steeds minder met lego, dit was vroeger heel anders. Wanneer je vroeger een nieuw iets had van lego dan moest iedereen dat weten. Dit is nu immers niet meer zo, nu kijken kinderen meer op van welke spelletjes ze spelen op de tablet of smartphone. Lego is erg groot en heeft erg veel verschillende soorten artikelen. Zo zijn er voor jongens leuke soorten lego die te maken hebben met Star Wars, Minecraft, architecture et cetera. Voor meisjes zijn er leuke artikelen als Friends, prinsessen en nog veel meer. Het leuke van lego is dat het werkt met thema’s, het voordeel hiervan is dat je als het ware een verzameling kunt creëren. Zo wordt jouw lego Star Wars dorp steeds groter.