Alle kinderen hebben de behoefte om lekker te kunnen spelen met kinderspeelgoed. Voor kleine kinderen is het belangrijk om te spelen met veilig kinderspeelgoed. Knikkers geven aan kleine en jonge kinderen is een voorbeeld van onverantwoord spelen met speelgoed. Daarom moet ervoor gezorgd worden, dat speelgoed goed aangepast wordt aan de leeftijd van een kind. Op de verpakking van speelgoed staat meestal de leeftijd vermeld en of het dus is aanbevolen om dit aan het kind te geven. Te veel speelgoed voor kinderen wordt niet aangeraden, laat het kind soms dromen en verlangen naar speelgoed. Bij het kopen van kinderspeelgoed voor jonge kinderen, in het van belang om te kijken of het EC-teken erop vermeld staat. Dit betekent of het speelgoed voldoet aan de veiligheidseisen van de Europese wetgeving van veiligheid en gezondheid. Met dit teken is een risico voor ongevallen stukken kleiner en is de veiligheid van een baby of kind gegarandeerd. Gelukkig bieden wij bij Brinic.nl veilig en vertrouwd kinderspeelgoed aan voor elke leeftijd.

Goed en slecht kinderspeelgoed onderscheiden

Het is moeilijk in te schatten wanneer iets goed of slecht is. Bij kinderspeelgoed is dit ook het geval. Als vader of moeder moet de juiste beslissing vaak op basis van het gevoel worden gemaakt. Mensen met gezond verstand en goeie intuïtie kunnen goed raadgeven aan de veiligheid van kinderspeelgoed. Slecht kinderspeelgoed hangt voornamelijk af van de leeftijd van het kind. Voor jonge kinderen is het uiteraard gevaarlijk om speelgoed te geven waardoor ze zichzelf kunnen verstikken. Batterijen kunnen ook gevaarlijk zijn voor jonge kinderen, vooral voor baby’s. Knuffels zijn daarentegen een goeie optie voor jonge kinderen en baby’s, kinderen houden van liefde en kunnen daarom lekker knuffelen. Sommige kinderen zijn allergisch voor stoffen en kunnen daarom dus geen knuffel hebben. Plastic is ook handig om te vermijden, kinderen kunnen plastic over hun hoofdje zetten en mogelijk verstikken. Kortom is het dus lastig om in te schatten wat veilig is voor kinderen, maar intuïtie, gezond verstand en deze tips zullen de risico’s flink verminderen.

Te veel kinderspeelgoed is slecht

Moeders en vaders vragen zichzelf vaak af of hun kinderen niet te veel speelgoed hebben. Op de markt is er inderdaad veel speelgoed te verkrijgen. Er zijn veel gelegenheden en feestdagen waarop een cadeau makkelijk gegeven kan worden. Kinderen krijgen dan ook vaak speelgoed op deze gelegenheden en feestdagen, maar het moet niet overdreven gaan worden, dat is niet goed voor de ontwikkelingen van het kind. Als het kind gaat zeuren of drammen over nieuw speelgoed krijgen, maak dan een afspraak dat hij of zij het speelgoed op een bepaalde feestdag krijgt. Voor kinderen is het leuker om dan een paar maanden vooruit te verlangen naar het speelgoed. Bij te veel speelgoed zal het kind nooit tevreden zijn en heeft het kind minder zin om te gaan spelen met kinderspeelgoed. Het is veel beter om als ouder een deel van het speelgoed klaar te zetten en hier af en toe in te wisselen. Een kind zal hier veel meer van genieten dan elke keer weer nieuw speelgoed te krijgen.