Samenspelen met kinderen moet je leren! Het gaat echt niet vanzelf. kinderen kunnen op jonge leeftijd speelgoed nog niet echt goed samen delen. Ze hebben moeite met geduld en zijn vaak jaloers op andere kinderen die iets leuks aan het doen zijn. Kinderen doen dit omdat ze nog geen rekening houden met de gevoelens van anderen. Op het moment dat ze dat wel doen, gaat het samenspelen met elkaar veel beter. Pas op de leeftijd 3 en 4 ontwikkelen ze dit aspect. Daarom is het goed om al zo snel mogelijk kinderen te laten beseffen dat ze rekening moeten houden met andere mensen.

Waarom samenspelen zo belangrijk is.

Het samenspelen met andere kinderen is zo goed, omdat kinderen hun sociale vaardigheden ontwikkelen. Ten eerste leren ouder en kind elkaar op een andere manier kennen. Je kan even uit je vader- of moederrol stappen om even kind te zijn. Doe alsof er brand is en ga met een brandweerwagen leuk rondjes rijden.   Ten tweede zorgt het voor meer ontspanning en een betere relatie. Hierdoor krijg je meer plezier met elkaar en begrijpt het kind dat het leuk is om met speeltuig  samen te spelen. Ten derde kun je onuitgesproken irritaties/gebeurtenissen uitspreken via een leuk spel. Hierdoor bouw je mee met het opbouwen van het zelfvertrouwen. Een zelfverzekerd kind durft meer los te laten en zal dus een ander kind meer volgen. Een kind dat onzeker is zal meer controle willen houden, helemaal geen eigen initiatief nemen en het speelkameraadje in alles volgen. Als het samenspelen meerdere malen niet zo goed is gegaan, praat dan met het kind en leg uit wat er niet goed is gegaan. Door hierover te praten begrijpt het kind waarom het misgelopen is.

Het goedkoopste en ruimste assortiment

Het leren samenspelen is dus een ontwikkelingsproces. Het kind kan dus goed begeleid worden door de ouders zelf. Hoe kan dit nou beter bij de online speelgoedwinkel Brinic Toys zelf. We hebben het voordeligste en grootste online aanbod van topmerken zoals: LEGO, Playmobil, Disney, Jumbo spellen en puzzels. Kies samen met jouw kind vaste dagen in de week om een kwartier tot een half uur samen te spelen. Ga vervolgens op het zelfde niveau van het kind zitten en ga samen iets leuks van lego bouwen of ga een leuk bord- en kaartspel spelen. De truc is om je in te leven in de belevingswereld van het kind. Het is leuk als je het niet te moeilijk maakt. Maar forceer het kind niet verplicht te spelen met speelgoed, laat hem/haar kiezen waarmee ze/hij wilt spelen. Samenspelen lijkt iets heel vanzelfsprekends en dat is het voor een groot deel ook, maar een hoop gaat helemaal niet vanzelf. De sturing van de ouders is een belangrijke rol hierin. Mocht je vragen hebben over ons assortiment, neem dan gerust contact met ons op. Ook kun je ons bellen op 087 – 784 1013 voor speelgoed advies of betalingsproblemen.