De donkere dagen van de winter zijn voorbij, het is weer langer licht buiten en we kunnen weer genieten van het mooie weer. Overal komen de mooie kleuren van de lentebloemen weer tevoorschijn en de boerderijdieren mogen weer naar buiten. Wat is er nou leuker dan lekker buitenspelen in de lente? In deze blog vind je 7 ideeën om ervoor te zorgen dat je kind op een leuke en originele manier lekker buiten gaat spelen in plaats van binnen zit achter de computer.

Buitenspelen met diverse spelletjes

Buiten spelen doe je samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Je kunt ervoor zorgen dat de kinderen bekende spellen gaan spelen maar dan in XL formaat! Het eerste idee is Jenga, een spannend spel waarbij je de zenuwen in bedwang moet houden. De Jenga toren is 1 meter hoog waardoor meerdere kinderen eromheen kunnen staan en mee kunnen spelen. Om de beurt wordt een blok uit de toren gehaald en er weer boven opgelegd.

Stoepkrijten

Het tweede idee is goed voor de creativiteit van je kind: Stoepkrijten! Een kind heeft een rijke fantasie en een andere belevingswereld dan een volwassene, misschien zit er wel een echte Picasso in je kind verschuilt. Het enige wat je nodig hebt is stoepkrijt en een ruimte om op te kliederen.

Dammen en schaken in XL-formaat

Is je kind een echte denker? Dan zijn de dam en schaakborden van XL-formaat echt wat voor jouw kind. Schaken of dammen kan 1 tegen 1 gespeeld worden, maar ook kunnen er teams gevormd worden om tegen elkaar te spelen. De dam en schaakborden zijn weersbestendig, de spullen kunnen buiten gelaten worden.

Een bal

Een bal is één van de simpelste dingen die je voor je kind kan kopen waar je kind het grootste plezier van kan hebben. Je kind kan lekker voetballen, basketballen of andere sporten beoefenen met een bal. Een bal geschikt voor zowel jongens en meisjes en zijn in vele formaten en kleuren te verkrijgen.

Kaartspel XL

Ook zijn er XL-kaarten waarmee kinderen lekker in het gras kunnen kaarten, de kaarten zijn geplastificeerd waardoor het goed tegen bijvoorbeeld nat gras kunnen. Het kaartspel XL is ideaal om allerlei leuke kaartspelletjes te spelen.

Springtouw

Touwtjespringen is een leuke bezigheid die kinderen na schooltijd kunnen doen. Naast dat het leuk is, ontwikkelen kinderen een grove motoriek. Touwtjespringen wordt gezien als één van de gezondste manieren van sporten. Je kind bouwt een goede conditie op en blijft op deze manier gezond!

Waterfun

Het laatste idee is voor dagen dat de temperaturen hoger oplopen en de kinderen lekker met water buiten willen spelen. Je kind heeft de grootste waterpret met waterballonnen! Het is een simpele maar leuke manier om kinderen met water te laten spelen. Als de tuin wat groter is kun je er ook voor kiezen een leuke waterglijbaan in de tuin neer te zetten en je kind door de tuin te laten glijden.

Buitenspelen met Brinic Toys

Genoeg speelgoed dus om je kids heerlijk buiten te laten spelen deze lente! Brinic.nl heeft een ruime keuze aan buitenspeelgoed, hierdoor zit er altijd wel iets tussen voor jou kids waardoor ze lekker naar buiten gaan!